Skeptisk-nysgjerrig til kosmetiske injeksjonsbehandlinger?

2 October, 2020

Frykten for overbehandling

Som behandler opplever jeg at det ofte finnes en frykt for å ende opp med et unaturlig resultat, altså at man ser behandlet ut og mister særpreget sitt. Det er ganske naturlig, ettersom det er disse overbehandlede tilfellene som synes og som man vil legge merke til ute på gaten. Alle de vellykkede og naturlige behandlingene er det jo ingen som “ser”:-) Disse ser bare velpleide, freshe og opplagte ut.

Bedre kunnskap, teknikker og produkter

Kunnskapen om hva som skjer med ansiktet vårt etter hvert som vi blir eldre, har etterhvert blitt veldig god, det samme har produktene og teknikkene som brukes. En erfaren og seriøs behandler vil derfor kunne gi deg et naturlig og mer opplagt uttrykk, samtidig som dine egne trekk bevares.

Hva bør du sjekke

Din jobb blir å finne frem til en behandler som har de nødvendige kvalifikasjoner, erfaringen og ikke minst interessen for at akkurat du skal bli fornøyd med resultatet.

Nødvendige kvalifikasjoner

Det er idag dessverre ingen lover og føringer for hvem som kan injisere filler, noe som dessverre fører til stadig flere, noen ganske alvorlige, komplikasjoner. Seriøse leverandører selger kun til autorisert helsepersonell. Du bør sjekke at behandler er lege, sykepleier eller tannlege, og at vedkommende i tillegg har utdanning og erfaring i slike behandlinger.

Enhver behandling bør starte med en grundig konsultasjon, hvor du får grundig informasjon om hvilke alternativer som finnes, hva som kan være aktuelt for deg, og hvor du får stille spørsmål og komme med dine ønsker og synspunkter. Du skal også ha grundig informasjon om hvilke komplikasjoner som kan oppstå, og forsikre deg om at behandler har kunnskap og midler til å håndtere disse.

Som behandler syns jeg det er utrolig viktig at alle som vurderer å investere i en injeksjonsbehandling sørger for de beste forutsetningene for et flott resultat. Huden din og ansiktet ditt fortjener intet mindre:-)

Andre innlegg

Med fokus på øyepartiet!

Med fokus på øyepartiet!

Hvilke muligheter finnes for å bevare øyepartiets spenst og elastisitet så bra som mulig? Området og huden rundt øynene er spesielt utsatt for miljø- og aldersrelaterte forandringer, ettersom huden her er tynnere og mer delikat enn resten av ansiktshuden. Helt opplagt...

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Som hudsykepleier hører jeg ofte "Jeg bruker alltid solfaktor 50". Det har etterhvert blitt et stort fokus på å beskytte huden mot solen og skadelig uv- stråling, som vi utsettes for via ulike kilder både ute og inne. Dette er bra, med tanke på hvilke skader vi kan...

Er “botox” farlig?

Er “botox” farlig?

Svaret på dette spørsmålet er nei dersom det settes forsvarlig av kvalifisert helsepersonell med kompetanse på dette, og ja dersom dette ikke er tilfellet. Botulinum toxin Men først en liten begrepsavklaring; Botulinum toxin type A er det korrekte navnet på dette...