Filler-behandling

Filler er en samlebetegnelse for hyaluronsyre produkter som injiseres inn i ulike lag og områder av ansiktet. Hyaluronsyre er en av grunnsubstansene i alt bindevev i kroppen og gir huden din et mykt og friskt utseende, samt elastisitet, fasthet og fukt.  Innholdet av hyaluronsyre i kroppen avtar med økende alder, og allerede i 40-50 årene har vi i gjennomsnitt tapt 50 % av denne naturlige “ungdomskilden”.  Dette er viktig å erstatte. 

Målet er et naturlig vakkert resultat, IKKE  å fylle og lage noe som ikke var der, men å restaurere og gjenopprette det som har gått tapt. 

Injeksjonsbehandling

Teosyal -the best of hyaluronic acid

Mitt valg av det sveitsiske kvalitetsmerket  Teosyal fra Teoxane Laboratoires, en av verdens største produsenter, kom som et resultat av mine tidligere erfaringer med andre kjente fillermerker som kunde, i tillegg til min høyskoleutdanning ved Høyskolen i Sørøst-Norge/Senzie, hvor den anerkjente skotske Dr Kieren Bong, introduserte oss for dette merket med unike egenskaper.

Det som skiller Teosyal fra andre kjente merker, er først og fremst den spesialutviklede linjen RHA, som står for Resilient Hyaluronic Acid, som finnes i ulike tykkelser alt etter hvor den skal injiseres. Denne hyaluronsyregelen inneholder bare langkjedet hyaluronsyre, hvilket betyr at den vil føye seg etter ansiktets mimikk uten å fragmenteres og har bedre varighet. Ansiktet er ikke statisk og dermed kan heller ikke produktene som injiseres være det.

Hyaluronsyrefiller kan injiseres i mange ulike områder av ansiktet:

-utjevne rynker og erstatte tapt volum i panne

-utjevne tåregrop/ringer under øyne

-erstatte/bygge/løfte kinnben og volum

-utjevne nasolabiale linjer og marionettelinjer

-gi plump/fylde/kontur og volum til lepper

-definisjon kjevelinje

-definere/volumisere hake

 Hyaluronsyre er aktivt involvert i celleaktvitet, slik at behandling med hyaluronsyrefiller vil ikke bare ha betydning rent kosmetisk, men også bidra til  hudkvalitetsfremmende egenskaper gjennom å fukte, fremme hudens ulike funksjoner, samt hudens egen produksjon av kollagen og elastin. Den fyller ut huden og gir slik en glattere overflate, opprettholder og binder fuktigheten i huden, og bidrar til å gjøre huden mer motstandsdyktig.

Det finnes idag ingen krav til hvilke kvalifikasjoner man må inneha for å gjøre injeksjonsbehandlinger med filler, og dette stiller desto større krav til at du som vurderer å få gjort slike behandlinger, forsikrer deg om at behandleren har nødvendige kvalifikasjoner ift anatomi, teknikker og produkter, og ikke minst hvordan man skal håndtere eventuelle komplikasjoner.

Som offentlig godkjent sykepleier, med videreutdanning innen medisinsk-kosmetiske behandlinger og uttallige kurs og konferanser i etterkant, er jeg kurset av de aller dyktigste leger på feltet, med kunnskap om anatomi, faresoner og komplikasjonshåndtering. Jeg er opptatt av at du skal føle deg så trygg og ivaretatt som mulig.

Ofte stilte spørsmål

 Fillerbehandlinger har utviklet seg enormt på noen få år, både med tanke på produktene og teknikkene som brukes, men ikke minst også fagkunnskapen man har om hva som skjer når man eldes, og som danner grunnlaget for hvordan man velger å behandle et ansikt. 

Fra å være noe man i stor grad brukte til å forstørre lepper og fylle ut rynker og linjer med, er fillerbehandlinger idag svært avanserte injeksjonsbehandlinger, hvor man kan restaurere og gjenopprette tapt volum og endrede konturer,  både mtp beinstruktur, fettlagene og selve huden.

Med gode produkter og teknikker kan man med relativt små mengder filler oppnå svært naturlige, diskrete og vakre resultater. Teosyal sine fillere har evnen til å føye seg naturlig etter vevets bevegelser, slik at det ikke blir stivt og unaturlig. Fillerne er tilpasset de nyeste teknikkene, hvor filler med ulike egenskaper legges i ulike lag i ansiktet for å gjenoppbygge tapte strukturer og volum, med såkalt multi-layering technique. RHA produktene til Teosyal tar hensyn til at ansiktet ikke er statisk, resultatet skal være vakkert også ved bevegelse, når vi smiler, ler og  uttrykker oss. Dette er unikt for Teosyal RHA linjen. 

  Når kan jeg forvente å se resultater?

  Resultat kan ses med en gang, selv om det de første 2-3 døgn vil være hevelse i varierende grad. 

  Hvor lenge varer resultatet?

  ,Det vil variere fra 6 til 18 måneder, avhengig av hvilke områder hvilke produkter og hvor mye som injiseres.  I tillegg kommer variasjoner i kroppens egen naturlige nedbrytningsprosess. For et varig resultat må behandling gjentas.

  Gjør det vondt?

  Her vil det være individuelle forskjeller, men bortsett fra lepper, hvor bedøvende krem legges på, er det normalt ikke forbundet med mye smerter. Litt ubehag vil de fleste kunne oppleve, spesielt første gang om man er litt spent og nervøs .