Med fokus på øyepartiet!

18 August, 2021

Hvilke muligheter finnes for å bevare øyepartiets spenst og elastisitet så bra som mulig?

Området og huden rundt øynene er spesielt utsatt for miljø- og aldersrelaterte forandringer, ettersom huden her er tynnere og mer delikat enn resten av ansiktshuden. Helt opplagt er det viktig å beskytte øyepartiet med gode store solbriller, og i tillegg finnes det en del man kan gjøre.

Aktiv pleiende øyekrem:

Som for resten av ansiktet, er det også viktig med en god krem med aktive og pleiende ingredienser, spesielt tilpasset øyepartiet. Det betyr høye doser vitamin a, som er den aller viktigste ingrediensen for økt kollagenproduksjon, med spenst og god hudkvalitet som resultat.

Muskelavslappende botulinum toxin:

I tillegg finnes det etterhvert gode behandlinger spesielt tilpasset den tynne sensitive huden her. Bruk av botulinum toxin, også kalt botox, kan redusere såkalte kråketær, disse linjene som dannes ved aktivisering av ringmuskelen rundt øyet når vi myser og smiler. Denne behandlingen vil også kunne bidra til et mer våkent og opplagt blikk.

Sunekos 200: NÅ INTROTILBUD -15%

Dette er en såkalt biostimulator, en relativt ny behandling for øyepartiet, hvor hyaluronsyre og aminosyrer injiseres i huden rundt øynene, og fører til økt produksjon av kollagen og elastin. Dette virker oppstrammende og hudforbedrende, og kan bidra til mindre synlige søkk og ringer under øyne, samt mindre fremtredende tåregrop.

Behandling av tåregropen:

Tåregropen, dette søkket under øynene, er en normal anatomisk struktur. Hos enkelte er den mer fremtredende, og man kan føle at man ser trøtt og uopplagt ut. Dette søkket kan bedres/ utjevnes ved å legge litt filler i området. Teosyal redensity II er en spesialtilpasset filler til dette formålet, tilsatt næringsstoffer til huden som kan forbedre hudkvaliteten.

“Hva vil være den beste behandlingen for meg”?

Hva som vil være den beste behandlingen vil variere fra person til person. Om du ønsker hjelp og råd i forhold til hvordan du kan forebygge og eventuelt behandle partiet rundt øynene for et best mulig resultat, tilbyr jeg gratis uforpliktende konsultasjon. Jeg legger stor vekt på at du skal få informasjonen og veiledningen du trenger for å kunne ta de rette valgene for å oppnå de resultater du ønsker deg:-)

Andre innlegg

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Som hudsykepleier hører jeg ofte "Jeg bruker alltid solfaktor 50". Det har etterhvert blitt et stort fokus på å beskytte huden mot solen og skadelig uv- stråling, som vi utsettes for via ulike kilder både ute og inne. Dette er bra, med tanke på hvilke skader vi kan...

Er “botox” farlig?

Er “botox” farlig?

Svaret på dette spørsmålet er nei dersom det settes forsvarlig av kvalifisert helsepersonell med kompetanse på dette, og ja dersom dette ikke er tilfellet. Botulinum toxin Men først en liten begrepsavklaring; Botulinum toxin type A er det korrekte navnet på dette...

Inneholder kremen din den viktigste ingrediensen?

Inneholder kremen din den viktigste ingrediensen?

Dersom målet er en sunn og vakker hud i balanse, finnes det nemlig en ingrediens som er viktigere enn alle andre ingredienser, uansett alder og kjønn, nemlig A-vitamin. Hva er A-vitamin? A-vitamin tilhører en gruppe organiske kjemikalier kalt retinoider. A-vitamin...