Inneholder kremen din den viktigste ingrediensen?

29 November, 2020

Dersom målet er en sunn og vakker hud i balanse, finnes det nemlig en ingrediens som er viktigere enn alle andre ingredienser, uansett alder og kjønn, nemlig A-vitamin.

Hva er A-vitamin?

A-vitamin tilhører en gruppe organiske kjemikalier kalt retinoider. A-vitamin finnes i flere ulike kjemiske formuleringer. Esterformen retinyl palmitate er mest benyttet, men også alkoholformen retinol og syreformen tretinoin benyttes for forebygging og forbedring av aldring, ujevn hudtone og mer kollagendannelse. Isotretinoin, som benyttes ved alvorlig akne, er også en form for a-vitamin, da a-vitamin også er talgregulerende.

Hvorfor er A-vitaminet så viktig for huden din?

A-vitamin har lenge vært anerkjent som “hudvitaminet”, som fører til økt kollagendannelse, hudfornyelse og forbedring av solskader. At a-vitamin også spiller en svært viktig rolle for en sunn hud i balanse, for et velfungerende immunforsvar i huden, en sunn vevstilstand samt normalisering av pigmenteringsprosessene i huden, har i de senere år fått stadig mer anerkjennelse. I tillegg har spesielt retinyl palmitate UV absorberende egenskaper, som betyr at om hudkremen din inneholder høye nok doser i riktig formulering av denne formen for a-vitamin, oppnås en solbeskyttende effekt tilsvarende en solfaktor/spf på 20, uten de samme kjemiske stoffene som finnes i ordinære solfaktor produkter.

Huden tappes for a-vitamin ved uv-eksponering, hvilket betyr at den daglig jevnlig trenger ny tilførsel for å unngå mangel på a-vitamin i huden. Inntak via mat vil ikke kunne erstatte påføring direkte på huden for å sikre tilstrekkelige mengdre for en sunn hud.

Jeg fører forskningsbaserte produkter med terapeutiske doser a-vitamin til å utøve en forskjell for huden din. Ta kontakt om du ønsker en uforpliktende konsultasjon for hjelp til å oppnå en sunn og vital hud i balanse.

Andre innlegg

Med fokus på øyepartiet!

Med fokus på øyepartiet!

Hvilke muligheter finnes for å bevare øyepartiets spenst og elastisitet så bra som mulig? Området og huden rundt øynene er spesielt utsatt for miljø- og aldersrelaterte forandringer, ettersom huden her er tynnere og mer delikat enn resten av ansiktshuden. Helt opplagt...

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Som hudsykepleier hører jeg ofte "Jeg bruker alltid solfaktor 50". Det har etterhvert blitt et stort fokus på å beskytte huden mot solen og skadelig uv- stråling, som vi utsettes for via ulike kilder både ute og inne. Dette er bra, med tanke på hvilke skader vi kan...

Er “botox” farlig?

Er “botox” farlig?

Svaret på dette spørsmålet er nei dersom det settes forsvarlig av kvalifisert helsepersonell med kompetanse på dette, og ja dersom dette ikke er tilfellet. Botulinum toxin Men først en liten begrepsavklaring; Botulinum toxin type A er det korrekte navnet på dette...