Hva skjer med ansiktet etter hvert som vi blir eldre?

29 October, 2020

Huden:

Det åpenbare er at huden endrer seg etterhvert som årene går. Det blir veldig tydelig om man sammenligner myk, spenstig og glatt babyhud med huden til en godt voksen person, som kanskje har fått endel linjer, rynker, ujevn pigmentering og tap av spenst og volum. Disse endringene skyldes flere faktorer, som at produksjonen av hyaluronsyren som holder på fukt og gir næring til kollagenet og elastinet i huden, går ned. Cellefornyingen går saktere, slik at huden mister vitalitet og glød.

Strukturelle endringer:

Kunnskapen om hva som faktisk skjer i ansiktet vårt, har blitt stadig bedre. Faktum er at det skjer strukturelle endringer helt fra beinsubstansen og ut til det ytterste hudlaget. Både bensubstans, de ulike fettlagene, ligamenter, muskler og bindevev endrer struktur og mister form. Reduksjon i muskelmasse, med økt spenning, bidrar til mer linjer og rynker. Alle disse endringene fører til tap av volum og opprinnelig form på ansiktet. Vi kan sammenligne huden med en duk som ligger over alle strukturene som utgjør ansiktet vårt, og som blir litt for stor etter hvert som årene går, og strukturene under minsker.

At vi ikke er ment å se ut som vi er 20 hele livet er vi alle klar over og det er heller ikke noe de fleste ønsker eller bestreber. Men disse aldersforandringene kan føre til en opplevelse av at man ser trist, sliten og uopplagt ut, uten at man nødvendigvis føler seg sånn. Som behandler opplever jeg en etterspørsel etter hjelp til å få tilbake vitaliteten i huden, og et mer friskt og opplagt uttrykk, uten at man “mister seg selv og særpreget sitt”.

Naturlige resultater:

For et optimalt resultat, som for de fleste vil innebære en sunn og vital hud, restorasjon og foryngelse av tapt volum og ansiktskonturer, må man adressere alle disse endringene som skjer. Effektive og aktive hudpleieprodukter i kombinasjon med injeksjonsbehandlinger kan gi svært gode resultater. Det er også viktig å understreke at gode produkter og behandlinger i stor grad også kan forebygge disse endringene.

Den økte kunnskapen om hva som konkret skjer når vi eldes, har ført til stadig bedre produkter og teknikker for å adressere disse endringene. Mitt valg av produkter til hudpleie og injeksjonsbehandlinger er tatt med utgangspunkt i at det skal være de beste høykvalitetsprodukter som finnes på markedet. Det er svært viktig at filleren som brukes har de samme dynamiske egenskapene som eget vev. Først da får man et naturlig vakkert resultat, hvor man rett og slett kan skru klokka litt tilbake uten at det blir et kunstig og “behandlet” uttrykk.

Vil du vite mer:

Om du ønsker å vite mer og hva som kan være aktuelt akkurat for deg, er du hjertelig velkommen til en uforpliktende konsultasjon hos meg. Jeg setter av god tid ved en slik konsultasjon slik at du kan få en grundig vurdering og informasjon om aktuelle produkter og behandlinger.

Andre innlegg

Med fokus på øyepartiet!

Med fokus på øyepartiet!

Hvilke muligheter finnes for å bevare øyepartiets spenst og elastisitet så bra som mulig? Området og huden rundt øynene er spesielt utsatt for miljø- og aldersrelaterte forandringer, ettersom huden her er tynnere og mer delikat enn resten av ansiktshuden. Helt opplagt...

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Som hudsykepleier hører jeg ofte "Jeg bruker alltid solfaktor 50". Det har etterhvert blitt et stort fokus på å beskytte huden mot solen og skadelig uv- stråling, som vi utsettes for via ulike kilder både ute og inne. Dette er bra, med tanke på hvilke skader vi kan...

Er “botox” farlig?

Er “botox” farlig?

Svaret på dette spørsmålet er nei dersom det settes forsvarlig av kvalifisert helsepersonell med kompetanse på dette, og ja dersom dette ikke er tilfellet. Botulinum toxin Men først en liten begrepsavklaring; Botulinum toxin type A er det korrekte navnet på dette...