Forvirret når det kommer til hudpleie ?

1 October, 2020

Om du er er mann eller kvinne, ungdom eller godt voksen, har du helt sikkert blitt utsatt for lovnader og slagord som ” 10 år yngre hud på 2 uker”, “Alle strekkmerkene ble borte “, “Kvisene mine ble borte på en uke” eller “Revolusjonerende oppstrammende behandling”.

Å klikke hjem en rynkefri eller problemfri hud høres unektelig svært fristende ut. Kanskje har du prøvd noen eller flere av disse forlokkende tilbudene, uten å oppleve at de ønskede resultatene kom, i form av finere sunnere hud. Det oppleves svært frustrerende å bruke tid og penger på produkter som ikke holder det de lover. Årsaken til at man ikke får de resultatene man vil, kan ligge i selve produktet, eller at huden din rett og slett trenger andre virkestoffer og behandlinger enn det du har anskaffet eller prøvd.

GRUNNPRINNSIPPER I HUDPLEIE:

Det finnes en del grunnprinsipper når det gjelder hudpleie og hva som bidrar til en motstandsdyktig og frisk hud, og så finnes det hudproblemer som i kortere eller lengre perioder må adresseres med spesielt tilpassede virkestoffer og behandlinger for å komme i mål. For de fleste vil dette være en hud som fremstår sunn, frisk og fuktet, med jevn hudtone og god spenst, og som er den beskyttende barrieren den er ment å være.

RENS –

en hud som ikke er ren vil ikke kunne ta opp virkestoffer som påføres, og vil heller ikke kunne regenerere seg mens du sover

VITAMIN A

det finnes utallige produkter, med ulike virkestoffer, men A-vitamin i høye nok doser riktig formulert er helt essensielt for en frisk hud. Dette er den best dokumenterte og fremforskede ingrediensen innen hudpleie.

UV- BESKYTTELSE-

UV stråling er den enkeltfaktoren som bidrar mest til aldring og skader på huden, så mye som 80-90 % av aldring kan skyldes uv-stråling. Dette betyr at med riktig pleie kan såkalte aldersflekker, og stort tap av spenst og elastisitet unngås. Høy faktor betyr også høyt innhold av kjemiske stoffer, og det har etterhvert kommet mer “intelligente” solbeskyttelsesprodukter, med høyt innhold av antioksidanter, slik at man kan gå lavere på nivå av spf.

PEELING/EKSFOLIERING-

Jo eldre man blir, jo viktigere blir det å hjelpe huden med cellefornyelsen gjennom jevnlig bruk av syreholdige produkter som løser opp cellebindinger og bidrar til nye hudceller og fukt i huden.

Å tilføre masse fukt har lenge vært et mantra innen hudpleie. Faktum er at huden blir lat om den bare tilføres fukt, den trenger også aktive virkestoffer som stimulerer og setter igang hudens egne regenereringsprosesser.

Som vist ovenfor, trenger ikke veien til sunn hud være veldig komplisert, man må bare sørge for å ha de rette produktene med de rette ingrediensene! Dette kan jeg hjelpe deg med:-)

Gjennom en konsultasjon vil jeg se på huden din, høre hva du eventuelt opplever som et problem, hva du ønsker å oppnå, og slik kan vi finne frem til produkter og eventuelle behandlinger som vil bidra til at du får de resultater du ønsker deg. Jeg setter av god tid til en slik konsultasjon, hvor jeg vil informere om hvilke virkestoffer, produkter og behandlinger som vil være aktuelle for deg. Sammen kan vi sette opp en behandlingsplan om du ønsker dette, med grundig informasjon om hvilke muligheter som finnes. Jeg er opptatt av at du skal få mest mulig ut av det du investerer i huden din, utifra det du ønsker, og legger vekt på oppfølging og god veiledning underveis.

Om du skulle ha problemer med akne, samarbeider jeg med lege med erfaring innen dette slik at du kan få nødvendig hjelp og oppfølging.

Andre innlegg

Med fokus på øyepartiet!

Med fokus på øyepartiet!

Hvilke muligheter finnes for å bevare øyepartiets spenst og elastisitet så bra som mulig? Området og huden rundt øynene er spesielt utsatt for miljø- og aldersrelaterte forandringer, ettersom huden her er tynnere og mer delikat enn resten av ansiktshuden. Helt opplagt...

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Som hudsykepleier hører jeg ofte "Jeg bruker alltid solfaktor 50". Det har etterhvert blitt et stort fokus på å beskytte huden mot solen og skadelig uv- stråling, som vi utsettes for via ulike kilder både ute og inne. Dette er bra, med tanke på hvilke skader vi kan...

Er “botox” farlig?

Er “botox” farlig?

Svaret på dette spørsmålet er nei dersom det settes forsvarlig av kvalifisert helsepersonell med kompetanse på dette, og ja dersom dette ikke er tilfellet. Botulinum toxin Men først en liten begrepsavklaring; Botulinum toxin type A er det korrekte navnet på dette...