Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

25 May, 2021

Som hudsykepleier hører jeg ofte “Jeg bruker alltid solfaktor 50”. Det har etterhvert blitt et stort fokus på å beskytte huden mot solen og skadelig uv- stråling, som vi utsettes for via ulike kilder både ute og inne. Dette er bra, med tanke på hvilke skader vi kan pådra oss om vi ikke beskytter oss. Dessuten, 80 % av hudaldring skyldes eksponering for sol og andre lyskilder.

Men er høyest mulig faktor nødvendigvis det beste for en sunn og vakker hud? Med min kunnskap om hud og ingredienser i hudkremer og solkremer vil jeg prøve å forklare hva som er optimalt for å beskytte huden mot UV- stråling og andre frie radikaler vi utsettes for hver dag.

Hva er SPF:

SPF er et uttrykk for tiden det tar for uv-eksponert hud å gå fra normal til lys rød farge med solkrem, sammenlignet med tiden det ville ta uten solkrem. Om det tok 10 minutt å utvikle lys rød farge uten solkrem, og 120 minutt med solkrem, betyr dette at solkremen beskyttet huden 12 ganger mer enn huden klarte å beskytte seg selv, og SPF blir derfor 12.

Når ledende forskere på fagfeltet hevder at SPF på 15-20 er det optimale, og at man ikke bør bruke høyere SPF enn 30, er årsaken at huden absorberer disse ingrediensene som utgjør solfilteret, og når disse så utsettes for uv-stråler i dybden av huden, blir de til frie radikaler som skader huden.

Optimal solbeskyttelse:

Ved å bruke en hudkrem med uv-absorberende ingredienser i kombinasjon med høyt innhold av antioksidanter i solkremen, som uskadeliggjør frie radikaler forårsaket av UV-stråling, kan solfaktor reduseres til 15. Forskning har vist at dette gir bedre solbeskyttelse enn faktor på 30-50, samtidig som man unngår stoffene som må til for så høy solfaktor.

Dette er filosofien bak Environ sine produkter, og vil gi en optimal solbeskyttelse som samtidig gir en sunn, frisk og vakker hud. Produktene er utviklet av den sørafrikanske plastkirurgen Dr. Des Fernandes, en pioner innen fagfeltet, og regnes som en av de fremste ekspertene internasjonalt. Produktene er basert på forskning, og har i løpet av 30 år vunnet en rekke prestisjetunge priser, nylig kåret til “Top Medical Skincare of the Decade” av Aesthetic Everything.https://www.environskincare.com/press-release/environ-skin-care-lights-up-times-square/

Om du ønsker det beste for huden din, tilbyr jeg gratis uforpliktende konsultasjon, og vil gjerne hjelpe deg med å oppnå dine ønsker for huden din.

Andre innlegg

Med fokus på øyepartiet!

Med fokus på øyepartiet!

Hvilke muligheter finnes for å bevare øyepartiets spenst og elastisitet så bra som mulig? Området og huden rundt øynene er spesielt utsatt for miljø- og aldersrelaterte forandringer, ettersom huden her er tynnere og mer delikat enn resten av ansiktshuden. Helt opplagt...

Er “botox” farlig?

Er “botox” farlig?

Svaret på dette spørsmålet er nei dersom det settes forsvarlig av kvalifisert helsepersonell med kompetanse på dette, og ja dersom dette ikke er tilfellet. Botulinum toxin Men først en liten begrepsavklaring; Botulinum toxin type A er det korrekte navnet på dette...

Inneholder kremen din den viktigste ingrediensen?

Inneholder kremen din den viktigste ingrediensen?

Dersom målet er en sunn og vakker hud i balanse, finnes det nemlig en ingrediens som er viktigere enn alle andre ingredienser, uansett alder og kjønn, nemlig A-vitamin. Hva er A-vitamin? A-vitamin tilhører en gruppe organiske kjemikalier kalt retinoider. A-vitamin...