Akne/problemhud?

10 January, 2017

Akne/problemhud oppstår oftest i tenårene som et resultat av bl.a. hormonendringer, både hos menn og kvinner. Økt talgproduksjon og tilstopping av porer fører til komedoner (såkalte hudormer) inflammasjon og kviser i varierende grad.

Vitamin A har gjennom medisinsk forskning vist seg å være det eneste molekylet som kan få huden i balanse igjen. Environ er en medisinsk kremserie som har tatt konsekvensen av dette og utviklet et unikt step-up system med A-vitaminprodukter i tilstrekkelig mengde og i en formulering som utøver synlige effekter og får huden i balanse ved å regulere talgproduksjonen.

Tilførsel av A-vitamin er helt essensielt for huden. I tillegg må huden rengjøres med produkter som både renser skånsomt, fjerner overflødig fett og smuss og samtidig gjenoppretter og bevarer fukt og sunn pH i huden.  Bare slik  kan huden ivareta sine viktige funksjoner som kroppens største organ, utgjøre førstelinjeforsvaret mot skadelige påvirkninger utenfra og bidra til å holde et stabilt indre miljø i kroppen.

Environ har en produktlinje som er spesielt utviklet for behandling og pleie av akne/problemhud. Produktene inneholder A-vitamin i medisinske doser, salisylsyre, tea tree olje, melkesyre, niacinamide, panthenol og colostrum-ingredienser som regulerer talgproduksjon, peeler, motvirker tilstopping og utvikling av kviser samtidig som de beroliger, fukter og balanserer huden.

Behandlinger i klinikk:

I tillegg til gode daglige hudpleierutiner, som er selve grunnlaget for å lykkes med behandling, anbefales å supplere med tilpassede klinikkbehandlinger.

Environ har utviklet et unikt cool peel system, med TCA-peelinger, som er antiinflammatorisk  og bakteriedrepende og svært godt egnet til behandling av akne/problemhud. Dette er trygt, skånsomt men svært effektivt og smertefritt. Behandlingene tilpasses individuelt og utføres ofte som en kur med gjentatte peelinger med dagers eller ukers mellomrom.

Andre innlegg

Med fokus på øyepartiet!

Med fokus på øyepartiet!

Hvilke muligheter finnes for å bevare øyepartiets spenst og elastisitet så bra som mulig? Området og huden rundt øynene er spesielt utsatt for miljø- og aldersrelaterte forandringer, ettersom huden her er tynnere og mer delikat enn resten av ansiktshuden. Helt opplagt...

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Er høyest mulig solfaktor alltid det beste?

Som hudsykepleier hører jeg ofte "Jeg bruker alltid solfaktor 50". Det har etterhvert blitt et stort fokus på å beskytte huden mot solen og skadelig uv- stråling, som vi utsettes for via ulike kilder både ute og inne. Dette er bra, med tanke på hvilke skader vi kan...

Er “botox” farlig?

Er “botox” farlig?

Svaret på dette spørsmålet er nei dersom det settes forsvarlig av kvalifisert helsepersonell med kompetanse på dette, og ja dersom dette ikke er tilfellet. Botulinum toxin Men først en liten begrepsavklaring; Botulinum toxin type A er det korrekte navnet på dette...